bracespecialist

Hoe voorkom ik een knieblessure?

Een veel voorkomende blessure tijdens het sporten

Een knieblessure is iets dat veel voorkomt bij het sporten. Het is misschien wel een van de meest voorkomende blessures tijdens het sporten. Sporten waarbij een knieblessure veel voorkomt zijn bijvoorbeeld skiën, hockeyen, voetbal en hardlopen. Een sport die jij misschien ook wel beoefend. Een knieblessure kan bijvoorbeeld zorgen voor kruisbandletsel. Wanneer je intensief aan het sporten bent, is het belangrijk om goed na te denken over het voorkomen van blessures. De knie is is een belangrijk onderdeel van het lichaam en is bij veel sporten een noodzakelijk onderdeel. Er zijn diverse manieren om te voorkomen dat je een knieblessure oploopt. Ook wanneer je een knieblessure hebt opgelopen, zijn er diverse hulpmiddelen om er voor te zorgen dat je toch enigszins kunt blijven sporten.

Wat kun je doen wanneer je een knieblessure hebt opgelopen?

Uiteraard is het verstandig om een knieblessure te laten bekijken door een huisarts of fysiotherapeut. Deze kunnen je helpen om door middel van medicatie en oefeningen het herstel en genezingsproces van de knie te bevorderen. Het is belangrijk dat je de oefeningen die je in de fysiotherapie leert ook thuis uitvoert. Jouw keuze en wilsbesluit hierin zijn erg belangrijk. Het dragen van een kniebrace is daarnaast een prima hulpmiddel wanneer je een knieblessure hebt opgelopen. Wanneer je knie instabiel is, of je wilt weer gaan sporten na het opgelopen letsel, dan kan deze brace ervoor zorgen dat je knie op een goede manier wordt ondersteund. Een kniebrace wordt over het algemeen ook veel geadviseerd door fysiotherapeuten. Heeft jouw sportvereniging een sportfysiotherapeut in dienst? Dan is het zeker raadzaam dit eens na te vragen.

Tips om een knieblessure te voorkomen

Het meest handige is natuurlijk gewoon dat je een knieblessure kunt voorkomen. Hier kun je zelf ook een steentje aan bijdragen. Wanneer je een sport beoefent waarin je bijvoorbeeld gemakkelijk onderuit gaat, is het verstandig om kniebeschermers te dragen. Deze helpt je om een knieblessure te voorkomen. Vergeet daarnaast ook niet dat het dragen van schoenen erg belangrijk is. Goede schoenen dragen bij aan een stukje stabiliteit en stevigheid tijdens het sporten. Daardoor zul je minder snel struikelen en voorkom je dus ook een knieblessure. Maar ook spierversterkende oefeningen en een goede warming-up kunnen je helpen om blessures aan de knie te voorkomen. Het is belangrijk dat je knie zoveel mogelijk versterkt wordt. Kies daarom voor een goede kniebrace.